BIM og landskabsdesign

Er du klar til at arbejde med landskabsdesign i 3D?

Selvom de fleste i byggebranchen for længst har taget BIM-modellen til sig, så skaber mange landskabsarkitekter stadig deres landskabsdesign i 2D.
Er du én af dem? 
I denne blog gør vi dig klogere på fordelene ved at arbejde i 3D og giver dig samtidigt et bud på en BIM-løsning designet specielt til landskabsarkitekter. 

Er du klar til at arbejde med landskabsdesign i 3D?

Mens arkitekter, designere, ingeniører og entreprenører er vant til at arbejde i BIM, så arbejder de fleste landskabsarkitekter fortsat med 2D tegninger.
Det skyldes flere faktorer. Noget er vane andet hænger sammen med, at det tidligere har været svært at arbejde med terræn i tilgængeligt software.
Men muligheden for at modellere landskab effektivt har udviklet sig markant de senere år og udvikler sig stadig.

Fordele ved 3D design og BIM-projektering

I et landskabsprojekt er samarbejdet mellem landskabsarkitekten og de øvrige byggefaglige helt afgørende for projektets succes. Derfor giver det også god mening, når de involverede parter arbejder i det samme miljø. Der er stor værdi i at have alle data i projektet samlet i én model med problemfri udveksling af data mellem fagdisciplinerne i realtid.

Landskabsarkitekter kan løse udfordringer nemmere og hurtigere via BIM. Både i snitfladen mellem arkitekt og landskabsarkitekt – men også i forhold til andre fagdiscipliner. For udfordringerne kan løses 'på tegnebrættet' via feedback direkte i BIM-modellen. Og beslutninger kan træffes langt hurtigere end ved traditionel kommunikation med 2D-tegninger. Samtidigt er det langt nemmere at forstå designet og planlægge byggeprocessen med BIM-modellen som supplement til arbejdstegningerne.

4 afgørende fordele ved 3D design

Der er 4 afgørende fordele ved at skifte 2D tegninger ud med en BIM-model i 3D;

1.  Du kan visualisere dit design på en helt anden måde
2. Dine tegninger opdateres automatisk
3. Antallet af fejl reduceres
4. Når alle har adgang til samme model, samarbejder I bedre

Revit + Naviate Site & Landscaping 

Hos Symetri anbefaler vi, at du anvender BIM-løsningen Revit, når du arbejder med landskabsdesign. Revit giver dig mulighed for at arbejde med landskaber i 3D og samarbejde digitalt i realtid i skyen. Løsningen understøtter projektsamarbejdet og hjælper den tværfaglige proces godt på vej.
Du kan med fordel supplere Revit med Naviate Site & Landscaping - det første Revit plugin udviklet specielt til landskabsarkitekter.

For at blive lidt mere teknisk:
Revit giver dig værktøjer til at arbejde med Topografi:

Revit, Topografi

Naviate Site & Landscaping supplerer med flere værktøjer, der giver dig fuld kontrol over topografien:

Naviate Site & Landscaping supplerer med flere muligheter i forhold til Revit

Revit har gode værktøjer til at definere lag og rækværk.

Revit - Floors and Railingtools

Naviate Site & Landscaping giver dig en værktøjkasse, der gør dig i stand til at at ændre topografi og lag yderligere:

Naviate Site & Landscaping, Floors and Railingtools

Med andre ord;
Med Revit + Naviate Site & Landscaping får du en BIM-løsning med indhold, værktøjer og arbejdsgange, der er fuldt tilpasset dit fagområde som landskabsarkitekt.

Er du klar til at tage springet til 3D?

Verden er i 3D – og vores evne til at opfatte et design er langt større i 3D end i 2D. En BIM-model er derfor et eminent værktøj til at formidle koncept og design til bygherren. Og chancerne er meget større for, at du vinder opgaven, når designet præsenteres i én model. Samtidigt er BIM et must, hvis du vil byde ind på statslige, regionale og kommunale byggeopgaver.

De fleste aktører i byggebranchen har for længst taget springet ind i BIM-verdenen.

Så hvad venter du på?

Vil du høre mere om BIM til landskabsarkitekter?

Kontakt os nedenfor.

 

Blog

Autodesk Flex

12 januar 2024

Autodesk har lanceret en ny og fleksibel måde at tilgå Autodesk produkter på kaldet Autodesk Flex. Men hvem er den nye pay pr use metode egentlig relevant for, og hvordan fungerer den i praksis? Læs her hvordan Flex bedst anvendes, og hvordan du sammensætter den optimale licensportefølje fremadrettet.

Læs mere