Kontakt

Har du spørgsmål? Udfyld formularen nedenfor og vi vil kontakte dig så snart vi kan!

Eller giv os et kald

Jesper Stærmose, Sales Manager MFG
Jesper Stærmose Sales Manager MFG E-mailjesper.starmose@symetri.com Telefon+45 22 41 60 01
Not found image

august 2017 - Automation of Design & Sales

Den fjerde industrielle revolution er over os – er det et vendepunkt for industrien?

Alle virksomheder har en ambition om, at netop deres produkt skal skille sig ud fra mængden og være det bedste – ellers var der jo ingen grund til at producere det. Men billig konkurrence fra udlandet betyder, at de traditionelle indtægtskilder tørrer ud.

Man kan råde bod på de manglende indtægter ved at tilbyde forskellige serviceydelser som supplement til produktet. Men hvordan griber man det an i praksis? Kan man f.eks. tilbyde sensorer, så produktet kan overvåges i realtid, så det bliver muligt at at analysere konstruktion og design samt forudsige fejl og angive tidspunkter for regelmæssige serviceeftersyn? Eller en helt anden løsning ....?

Selve teknologien i industrien ændrer sig. Kunderne vil have robuste, driftssikre og lette komponenter, der nemt kan vedligeholdes, og som samtidig er billige. Nye produktionsmetoder som 3D-print – Additive Manufacturing – gør det lettere at skabe innovativt design og imødekomme kundernes ønsker.

Maskiner og produkter bliver intelligente
Den fjerde industrielle revolution er over os, hvilket betyder maskiner med intelligens. Markus Lorenz, Partner og Managing Director i Boston Consulting Group i München, anslår, at denne omvæltning vil ændre industrien, så man kan producere 30% hurtigere og 25% billigere, fordi en maskine selv vil kunne rette en fejl efter at have registreret den.

I dag er standardisering og automatisering nøglefaktorer i de fleste virksomheders designstrategier, og de kan derfor opfattes som de første skridt på vejen mod intelligente maskiner og produkter. Det var ikke nødvendigvis tilfældet for få år siden. Inden for olie og gas har man brugt standardiseret CAD i mange år, selvom der har været en tendens til at opfatte projekterne som engangsforeteelser med minimal designstandardisering. I denne sektor er der stigende tendens til, at man reducerer omkostningerne ved at opbygge design af moduler. På den måde kan 80% af projektet fremstilles med standardmoduler, og ingeniører og teknikere kan derefter koncentrere sig om de sidste 20 %.

Også automatisering skaber forandringer i denne sektor. Man har fokuseret meget på at skabe mere strømlinede processer og overkomme mere med mindre. Det indebærer, at man nøje gennemgår arbejdsprocesserne for at undersøge, hvad der kan fjernes, reduceres eller automatiseres.

Internet of Things. Avanceret industri.
Standardisering. Automatisering. Dataadministration
På disse centrale områder kan der frigøres meget tid i virksomheden, så ingeniører og teknikere i stedet kan koncentrere sig om at udvikle bedre og mere hensigtsmæssige produkter til den enkelte kunde. Der er tale om en moderne indgangsvinkel, som vi alle kan tage ved lære af, da den er uafhængig af branche og virksomhedsstørrelse. Det betyder også, at de tekniske medarbejderes jobbeskrivelser skal opdateres, og at det i fremtiden kan kræve helt andre færdigheder at arbejde i industrisektoren. På længere sigt kan virksomhederne tage dette til efterretning og opnå en konkurrencemæssig fordel ved at integrere forandringerne.

Start Small, Think Big
Gennemgå processerne i din virksomhed og undersøg én af dem nærmere. Når man skal starte i det små, men turde tænke store tanker, er det bedst først at undersøge de gentagne processer, der medfører spild. Stil spørgsmål som: Er denne proces virkelig nødvendig? Hvem bruger resultaterne af processen og hvorfor? Hvilke besparelser vil det medføre, hvis processerne effektiviseres med 50, 60, 80 eller 100 %? Allerede dér er du på vej til at skabe forandringer og øge produktkvaliteten, hvilket vil tiltrække flere kunder.

Symetri hjælper kunder over hele Nordeuropa med at skabe merværdi og øge produktiviteten med strømlinede processer. Vores konsulenter har stor erfaring inden for disse områder og hjælper dig gerne, så du kan komme i gang med at skabe en mere strømlinet fremtid.

 

Kontakt os for yderligere information

 

 

Kontakt

Jesper Stærmose, Sales Manager MFG
Jesper Stærmose Sales Manager MFG E-mailjesper.starmose@symetri.com Telefon+45 22 41 60 01