Kontakt

Har du spørgsmål? Udfyld formularen nedenfor og vi vil kontakte dig så snart vi kan!

Eller giv os et kald

Jesper Stærmose, Sales Manager MFG
Jesper Stærmose Sales Manager MFG E-mailjesper.starmose@symetri.com Telefon+45 22 41 60 01
Jess G Haahr-Nielsen, Key Account Manager MFG
Jess G Haahr-Nielsen Key Account Manager MFG E-mailjess.haahr-nielsen@symetri.com Telefon+45 41 24 25 77
Not found image

april 2017 - Mechanical Engineering

Autodesk Inventor 2018: Hvad er nyt, og hvorfor bør du opgradere?

Med de ekstra funktioner, som er kommet til i Inventor 2017, og de nye gennemgribende forbedringer i 2018-versionen er Autodesk begyndt at modernisere Inventor og udbygge løsningen til et langt mere professionelt CAD-system.

 

I de to seneste Inventor-versioner har Autodesk indført AnyCAD-funktionen, så du kan bruge modeller fra tredjepartsprogrammer direkte i Inventor. I Inventor 2017 blev det muligt at bruge AnyCAD til STEP-filer. Det sparer tid, forenkler datastyringen og gør det lettere at arbejde sammen med kunder og leverandører. Det var i sig selv en af de væsentligste årsager til, at mange valgte at opgradere til 2017-versionen.

Nedenfor finder du en oversigt over de væsentligste nye funktioner i 2018-versionen. Over 50 af de forbedringer, som vores kunder har ønsket sig, er nu med i Inventor 2018.

 

Kontakt os, hvis du er interesseret i at opgradere til 2018-versionen.

 

1. Designforbedringer på professionelt niveau

Modelbaseret definition (MBD)
MBD omfatter en række avancerede nye funktioner, der gør det muligt at tilføje noter, geometriske dimensioner og tolerancemål samt andre produktionsoplysninger direkte i en 3D-komponent. For nogle kunder vil dette være første skridt på vejen væk fra 2D-tegninger. Andre vil foretrække at fortsætte med 2D-tegninger, hvor noter indsættes og vises automatisk i PDF-filer til 3D. For kunder, der bruger CNC, vil STEP AP242-formatet omfatte disse toleranceoplysninger, så en model med toleranceværdier kan indlæses direkte i CAM-softwaren.

 

 

Multi-Body Sheet Metal
Nu kan du angive flere materialetykkelser til de enkelte massive elementer. Det er en markant forbedring af den nuværende proces med det formål at effektivisere hele designforløbet.

Ydelse
Autodesk har givet Inventor en grundig overhaling, og det mærkes tydeligt på hastigheden i 2018-versionen. Der er tale om en markant hastighedsforbedring, som man vil arbejde videre med i kommende versioner. Hastighedsforbedringen skulle gerne kunne mærkes generelt, men det er specielt markant, jo større modeller der behandles. F.eks. har Symetri registreret, at store modeller behandles op til fire gange så hurtigt som før. Det er dog det rene ingenting sammenlignet med visninger, som i visse tilfælde oprettes og behandles hele ti gange hurtigere end i Inventor 2017. Hvis du arbejder med store modeller, er denne forbedring i sig selv nok til, at du vil få stor glæde af Inventor 2018.

 

 

2. Bedre integration

Autodesk 2017.4 and 2018 releases allow Anycad to give users backwards compatibility

 

I Autodesk 2017.4- og 2018-versionerne får du bagudkompatibilitet ved hjælp af AnyCAD-funktionen.

Inventor 2017.R4 blev lanceret samtidig med Inventor 2018. I disse versioner sørger AnyCAD for kompatibilitet bagud, så 2017.4 kan åbne filer, der er oprettet i 2018-versionen (gælder dog ikke Inventor LT).

Derudover er der sket flere forbedringer i 2018-versionen, blandt andet er Mesh-funktionerne forbedret, og STL- og OBJ-filer kan genbruges i design. Inventor arbejder også bedre sammen med andre Autodesk-løsninger. Du kan f.eks. udgive Revit-filer direkte (filtyper som .rfa og IFC), og der er sket forbedringer, når det gælder dwg-filer. Det forventes, at der vil ske yderligere forbedringer i senere opdateringer til Inventor 2018 og i Inventor 2019-versionen, som lanceres næste år.

 

 3. Inventor-oplevelsen

Målinger
Inventors målefunktioner og -processer er blevet nemmere og mere effektive at arbejde med. Målefunktionen er gennemgribende ændret, så du lettere kan se markerede objekter i grafikvinduet, og du får mere feedback om de markerede objekter.

BIM-forbedringer
Autodesk er opmærksom på, at brugere opretter mere BIM-forberedt indhold end før. For at imødekomme dette behov har Autodesk tilføjet og forbedret mange af funktionerne i Inventor 2018. Når du konverterer fra Inventor til RFA, gør den nye Shrinkwrap-funktion det nemt at oprette forenklede design, der er klar til Revit.

 

 

Browsere
Du kan hurtigt finde rundt i dine data med de nye søgefunktioner og filtre i browserpanelet. Den nye browser er desuden fanebaseret, og hver enkelt fane kan fastgøres til panelet. På den måde kan du få vist alle de ønskede oplysninger, som det passer dig bedst, uanset om det er modeldata, Vault-data eller iLogic-regler.

Komponentforbedringer
Komponentfunktionerne er forbedret på flere områder i 2018-versionen:

 • Startforskydningen kan ekstruderes fra en flade
 • Ny delvis affasningsmulighed
 • Huller:
  • Udvidet hulstart – fjerner tilbageværende materiale over et hul
  • Plansænkning med en boredybde på nul
  • Boring i to retninger
 • Parametre – gør design og iLogic lettere:
  • Ny "Filter by"-funktion
  • Ny "Consumed by"-kolonne
 • iLogic-sikkerhedsindstillinger

 

Kontakt os, hvis du er interesseret i at opgradere til 2018-versionen.

Alt billed- og videomateriale tilhører og er stillet til rådighed af Autodesk Inc.

Kontakt

Jesper Stærmose, Sales Manager MFG
Jesper Stærmose Sales Manager MFG E-mailjesper.starmose@symetri.com Telefon+45 22 41 60 01
Jess G Haahr-Nielsen, Key Account Manager MFG
Jess G Haahr-Nielsen Key Account Manager MFG E-mailjess.haahr-nielsen@symetri.com Telefon+45 41 24 25 77