Hvad er en 0-energi bygning, og hvordan designer du dem?

En nul-energi bygning er designet til at have nul energiforbrug. hvilket vil sige, at den samlede CO2-udledning balanceres med en tilsvarende mængde vedvarende energi. Det vil sige, at det samlede energiforbrug i bygningen omtrent svarer til mængden af den vedvarende energi, der skabes på stedet.

Hvad er en 0-energi bygning, og hvordan designer du dem?

Hvorfor er nul-energi bygninger vigtige

0-energi bygninger er afgørende for at reducere byggebranchens bidrag på 39% af den globale CO2-udledning. Efterhånden som byggeriet bliver grønnere, er det vigtigt også at reducere »indbygget kulstof« - udledninger fra materialer og konstruktion - især for langtidsholdbare bygninger.

Der er også en voksende markedsefterspørgsel efter 0-energi-projekter. Store ejendomsinvestorer, kommuner og organisationer som World Green Building Council (WGBC) og UK Green Building Council (UKGBC) presser på for at få disse standarder. Det er vigtigt at tilpasse sig disse krav for at forblive konkurrencedygtig.

Globale nul-energi forpligtelser

Mere end 70 lande, inklusive de største forurenere - Kina, USA og EU - har sat nul-energi mål, der dækker omkring 76 procent af de globale emissioner. Nedenfor ses en række sammenslutninger, der også arbejder for nul-energi initiativer.

  • World Green Building Council
  • Architecture 2030 Challenge 
  • Race to Zero
  • AIA 2030 Commitment
  • C40 Cities Pledge
7 tips til at bygge mere bæredygtigt med LCA & AI  På voress kommende webinar, giver vi dig 7 praktiske tips til at bygge mere bæredygtigt med LCA og AI. Ved at udnytte LCA og AI kan du træffe smartere beslutninger, der reducerer CO2-aftrykket betydeligt. Tilmeld dig her

En bæredygtig fremtid

Nul-energi bygninger er et afgørende skridt i retning af en mere bæredygtig fremtid. Uanset om det er drevet af klimabekymringer eller markedskrav, er det vigtigt at indføre nul-energi praksisser for at reducere udledninger og være på forkant. Værktøjer som One Click LCA og Naviate Zero kan hjælpe med at gøre denne overgang nemmere og mere effektiv.

Sådan designer du nul-energi bygninger

Følg disse trin for at minimere udledningen, når du skal designe bygninger med nul-energi udledning

  • Reducer nye materialer
  • Sænk afhængigheden af fossile brændstoffer

Indarbejd principper for cirkulær økonomi ved at:

  • Genbruge eksisterende bygninger og materialer
  • Vælge produkter med længere holdbarhed for at reducere behovet for udskiftning af materialer i løbet af bygningens livscyklus
  • Designe med henblik på tilpasning, nedbrydning og genbrug, så materialer og bygninger kan genbruges.

Genopret klimabalancen og opnå nul-energi ved at:

  • Erstatte fossil energi med vedvarende kilder
  • Binding af (biogent) kulstof

Der kan opnås yderligere klimafordele ved brug af materialer i slutningen af deres levetid og, i tilfælde af cementholdige materialer, gennem deres karbonisering under og efter bygningens levetid.

Design netto-nul-bygninger med One Click LCA og Naviate Zero

Standard LCA-værktøjer til bygninger har ofte svært ved at håndtere kompleksiteten i CO2-neutralt design, især på grund af de mange forskellige CO2-neutrale metoder. One Click LCA forenkler denne proces og giver dig mulighed for nøjagtigt at kvantificere alle kulstofudledende og kulstofreducerende muligheder for at opfylde lokale krav til netto-nul-kulstof.

Med One Click LCA og Naviate Zero kan du:

  • Kvantificere kulstofudledende og kulstofreducerende muligheder for at sikre overholdelse af lokale definitioner af netto-nul-kulstof
  • Evaluere den CO2-reducerende effekt af eksporteret energi
  • Vurdere effekten af kulstofbinding, hvad enten det er gennem biogen kulstoflagring i bygninger eller udtag i vegetation
  • Beregne behovet for CO2-kompensation, når alle andre foranstaltninger er blevet implementeret
  • Visualisere og analysere konsekvenserne af dine materialevalg og vælge de mest klimaneutrale

Symetri supporterer din rejse mod et mere bæredygtigt byggeri. Læs mere om vores ydelser nedenfor.


Lignende artikler

Hvad er en EPD og hvorfor har du brug for den?

31 marts 2025

I byggebranchen er EPD'er afgørende for at reducere CO2-udledningen, da de hjælper arkitekter, ingeniører og designere med at sammenligne og vælge de mest bæredygtige byggematerialer og løsninger.